Cost Care Coaching geeft cliënten hun perspectief op een leven zonder schulden terug

Ik heb mijn oplopende schulden niet meer in de hand. Wat nu?

Ben je een particulier en ben je op zoek naar hulp? Dan ben je bij ons in goede handen voor een oplossingsgericht plan met het oog op de toekomst.

Wij helpen je graag met het uitdenken van jouw plan om je schuldenprobleem terug te dringen en uiteindelijk weg te werken, met persoonlijke ondersteuning en het aanleren van nieuwe inzichten om herhaling in de toekomst te voorkomen.

60 procent van de huishoudens ondervindt financiële problematiek in de administratie. Je bent dus verre van de enige die deze zorgen heeft. Het is bovendien, mede door het taboe dat als een sluier boven het onderwerp geldzorgen hangt, een onderschat probleem in de Nederlandse samenleving en ons dagelijks leven.

Wat zijn mogelijke en bekende gevolgen van mijn financiële problematiek en geldzorgen?

Leven met serieuze geldzorgen komt zelden alleen. Negatieve emoties gekoppeld aan psychische problemen zijn vaker regel dan uitzondering. Ook een gebrek aan zelfvertrouwen, schaamte en gevoelens van neerslachtigheid zijn een direct gevolg van deze zorgen en bijkomende stress.

Zijn er oplossingen voor schulden? Hoe en wat kan ik zelf doen?

Als we gaan denken aan oplossingen voor jouw situatie, zijn drie zaken van heel groot belang:

  • Je zet de eerste (en wellicht moeilijkste) stap: contact opnemen.
  • Je bent bereid in oplossingen te denken en te blijven denken – ook als het even minder gaat.
  • Doen.

Door middel van een rustige en overzichtelijke aanpak, afgestemd op jouw persoonlijkheid en situatie, brengen we stapje voor stapje het overzicht, inzicht en plan weer terug in jouw invloedssfeer.

Wanneer je hier meer grip op krijgt, zijn het de belangrijkste vaardigheden om een situatie met geldzorgen en schulden om te kunnen keren. Bovendien zijn het vaardigheden waar je een heel leven lang plezier van hebt en financiële stress in de toekomst helpt voorkomen.

Wat is een budget coach? Wat doet een budget coach en hoe kan ik jou helpen?

In de brede zin helpt een budget coach jou je grip weer terug te krijgen op je geldzorgen en schuldproblematiek. Iets concreter betekent dat dat jouw budget coach zich in eerste instantie richt op het creëren van overzicht, inzicht en een plan van aanpak.

We gaan samen kijken naar hoe in jouw specifieke situatie kunnen budgetteren en je financiën stap voor stap weer onder controle krijgen. Dat betekent dat we samen werken aan een structurele oplossing op de lange termijn – en dat je er niet langer alleen voor staat.

Wil je meer lezen over de manier waarop we werken aan verlichting van jouw situatie en een oplossing op de lange termijn? Lees hier meer over hoe Cost Care Coaching jou als particulier helpt.